Commerce beinvloedingsprincipes

[pvcp_1]

In de consumentenmarketing is Robert Beno Cialdini een belangrijke wetenschapper die bekend werd na het uitbrengen van een boek over de psychologie van persuation. In het boek wordt uitleg gegeven over zes verschillende beinvloedingspricipes.

Zes beïnvloedingsprincipes Cialdini met toepassing op web gebruik.

WEDERKERIGHEID
Verschillende manieren waarop de online shop iets aanbiedt wat betekenisvol is, onverwacht en/of custom zonder er iets voor terug te verwachten.


CONSISTENTIE EN COMMITMENT
De verschillende manieren waarop klanten de kans krijgen (aangemoedigd, actief, open en/of met veel moeite) een belofte te kunnen doen en consistentie programma`s gebruikt worden.


SOCIAAL BEWIJSKRACHT
De verschillende manieren waarop informatie over gedachten, gevoel en/of gedrag van andere klanten worden geleverd en gebruikt.


AUTORITEIT
De verschillende manieren waarop autoritaire bronnen welke geen klanten zijn worden gebruikt en/of autoritaire cues.


SYMPATHIE
De verschillende manieren waarop één of meerdere personen waar klanten niet per se mee hoeven te identificeren en/of sympathische cues die gebruikt worden om positieve associaties met één of meerdere producten te krijgen.


SCHAARSTE
De manier waarop de (mogelijke) verliezen van bepaalde producten zijn benadrukt en/of gelimiteerd zijn en/of exclusiviteit van voordelen of acties.

Op het moment als je in staat bent om één of meerdere van deze beïnvloedingstechnieken toe te passen binnen de website of webshop. Hierbij te denken aan personalisatie, dan kan je verwachting dat de conversiepercentage en daarmee het aantal acties zal worden verhoogd.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *