trends22

De 12 Digitale Marketing Trends van 2022!

1 Metaverse, de nieuwe (meta) dimensie voor retail

De naam bestaat eigenlijk al sinds 1992, het staat voor een virtuele wereld met 3D objecten en digitale services. In 2003 werd Second Life opgericht. Anno 2021 introduceert Facebook Meta. Onlangs werden er geruchten verspreid dat H&M als eerste winkel in metaverse haar deuren opent. Hoewel dit niet officieel door H&M bevestigd wordt, toch een interessante ontwikkeling.

2 Influencers blijven groeien

Influencer marketing is niet meer weg te denken uit marketing plannen van zowel B2B als Retail. Met een sterke groei in influencer marketing blijft het nog steeds één van de meest effectieve en rendement volle promotie kanalen. De uitdaging voor marketeers om de juiste influencers te vinden en samenwerking aan te gaan.

3 Advertising uitdaging door privacy

Cookieless werken in combinatie met A.I. is de nieuwe uitdaging voor slimme advertentiecampagnes.

4 Marketeers worden meer strategisch

Automation, AI en machine learning zijn de norm en nemen veel werk van marketeers uit handen waardoor meer tijd aan slimmere campagnes en strategische marketing gespendeerd wordt.

5 Linkedin groeit maar door

Het business social media platform blijft opnieuw groeien en een belangrijk medium in de zakelijke markt.

6 SEO is meer geïntegreerd

Ruim 15 jaar geleden begon ik als SEO en SEA campagneadviseur bij een online marketingbureau. Om SEO uit te voeren werden separate landingspagina`s ontwikkeld met veel handmatig werk. Vandaag de dag integreren platformen steeds meer attribueerbare features voor zoekmachines, portals en market places. Hierdoor kunnen marketeers zich meer richten op de gebruikerservaring in plaats van technische SEO.

7 Ervaring wordt belangrijker

Het advertentielandschap wordt steeds drukker, gebruikerservaring wordt daarom steeds belangrijker. Door te richten op een goede gebruikerservaring creëer je mond tot mond reclame.

8 Digitale banen groeit

De meest gevraagde vaardigheden van organisaties opzoek naar personeel betreft digitale marketing kennis. Er is en blijft een groot gat tussen vraag en aanbod op dit gebied.

9 Facebook still going strong

Hoewel facebook in een volwassenheidsfase lijkt blijft het een dominante social media kanaal. Berichten gaan over mensen die facebook verlaten maar met bijna 3 biljoen gebruikers zal het platform niet verdwijnen.

10 Websites worden sneller door Google (core web vitals)

Steeds belangrijker wordend voor zowel gebruikerservaring als SEO zijn de core web vitals van Google. Balanceren tussen performance en traffic wordt steeds belangrijker, de core web vitals geven op vier punten inzicht in de prestatie van je site. Ook zijn en komen er steeds meer optimalisatie tools en oplossingen zoals CDN.

11 Alles is algorithm gedreven

Om de gebruikerservaring optimaal te maken is persoon gerichte content de oplossing. Artificial Intelligentie gedreven oplossingen voor social media, display advertising, social media ads en zoekmachine optimlisatie ondersteunen marketeers hierin.

12 Less is more

Het klinkt fancy maar is extreem moeilijk. In de digitale wereld is bijna alles mogelijk, de kunst is om door middel van focus te domineren in één of enkele kanalen in plaats van een speldenprik uit te delen in alle kanalen.


En als extaatje, de basis blijft het hart in digitale marketing. Je kan je laten verleiden door de beste marketing tools maar als de basis niet goed is zal het rendement en resultaat niet veel beter zijn. Focus moet daarom op de basis liggen, een stabiel platform, goed product of service met de juiste content. Optimaliseren is stap 2.

Bekijk voor meer informatie en aanbevelingen:

https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2021/12/07/twelve-digital-marketing-trends-for-2022-and-how-to-take-advantage-of-them/

Tags: No tags

Comments are closed.